ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

TERMAL

Osmanlılar devrinde uzun süre ilgi görmeyen kaplıcalar, Sultan Abdülmecit'in annesi Bezm-i Alem Valide Sultan 'ın romatizma ağrılarına iyi gelince yeniden ilgi çekmiştir. Abdülmecit, eski hamamları renove ettirmiş ve yeni köşkler, tesisler yaptırmış; yabancı yatırımcıların da tesislere ortak olması ve işletmesi sonucu 
 

Yalova Termal, 19.yüzyıl sonunda çok popüler bir turizm ve sağlık merkezi haline gelmiştir. Ne var ki ardarada patlak veren savaşlar yüzünden yabancı ortaklar ülkeden kaçınca kendi haline bırakılıp unutulan kaplıcalar, 1929 yılında Atatürk'ün ziyareti üzerine tekrar ilgi görmüştür. Yalova'yı geleceğin su şehri yapmak isteyen Atatürk tarafından bir köşk yaptırılmış ve bugün müze olan bu köşk, cumhuriyetin ilk yıllarında hükümetin yazlık çalışma mekanı olarak kullanılmıştır. Günümüzde sözkonusu hamamları, otelleri ve müzeyi kapsayan Yalova Termal Tesisleri Sağlık Bakanlığı tarafından işletilmektedir.
İlçenin gelirinin %90'ı turizmden sağlanmaktadır. İlçede 7 adet büyük otel bulunur. Konutların %80'inde pansiyonculuk yapılır. İlçede arıcılık da yapılmaktadır.
 
TERMAL İLÇE EKONOMİ

Termal Hakkında
EKONOMI
İlçe genelinde geçim kaynağı olarak Turizm seçilmiştir. Otelcilik, pansiyonculuk ve restaurant işletimi bölgenin ekonomik yapısını oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra Akköy de hayvancılık ve tarım ön plandadır. İlçenin doğal yapısı gereği arıcılık ve avcılık gibi mesleklerde ilçe halkının tercihleri arasındadır.
Örneğin; İlçenin Üvezpınar mahallesinin kestane balı, Ihlamuru, Kekiği, Nanesi ve Ekmeği. Akköy Köyünün Bamyası, Bezelyesi, Buğday ekmeği meşhurdur.
TERMAL İLÇE SOSYAL YAPI
SOSYAL YAPI
CLICK_TO_ENLARGE foklor-gosterileri1.jpg 
20 Temmuz tarihlerinde Termal Kaplıcaları Kurtuluş Şenlikleri (İlçe Genelinde Kutlanmaktadır.)
İlçe genelinde yapılan bu şenlik ulusal bir festival havasında geçmektedir. Turistlerinde yoğun ilgisini çeken Termal Kaplıcaları Kurtuluş Şenlikleri her yıl geleneksel olarak kutlanmaktadır.
-18 Mart tarihinde Şehitleri anma günü (Akköy Şehitliğinde)
İLÇE GENELİNDE FAALİYET GÖSTEREN DERNEKLER
-Termal Turizm Çevre ve Eğitim Derneği
-Termal Yardım Sevenler Derneği
-Termal Avcılar ve Atıcılar Derneği
-Termal Tasavvuf Fikirleri Derneği
TERMAL İLÇE TTARİHİ YERLER
TARIHI YERLER

TERMAL İLÇE AKKÖY ŞEHİTLİĞİ
AKKÖY ŞEHİTLİĞİ
Yunan askerleri ile bunların silahlandırdığı rum ahali tarafından meydana getirilen fecaatın tetkiki için Gemlik, Orhangazi ve Yalova havalisine gelen İngiliz Generali Firenkisin başkanlığı altındaki çeşitli heyetlerin gösterdiği lüzum üzerine ve Hilali Ahmer delaleti ile başkente nakledilen ve muhacirin dairesince Davutpaşa kışlasında iskan edilen isimleri kayıtlı muhacirin ifade ve müşahedelerinde ve Babı-Ali’de mevcut 7 Haziran 337 tarih ve 242 numaralı mazbatada

Akköy Nisan 337 zarfında Yunan subay ve askerleri tarafından silahlandırılan Rum eşkıyası 550 nüfuslu Akköy’ ü basarak köyde bulunan zenginleri toplayıp bir bir kollarını bağladıktan sonra İsmail Çavuş oğlu Hakkı ve diğer küçük kardeşini süngülerle yaralayıp öldürmüşlerdir. Takiben yağma ve talan başlamıştır. Köy ahalisinden 60 kişiden fazlası süngü, kasatura ve kurşunla parça parça edilmek suretiyle sokak ortalarında öldürme ve köyü yağma ve tahrip etmişlerdir.
Bu köyden heyetin tahkiki vasıtasıyla toplatılarak kılıç artıkları İstanbul’a götürülmüştür.
Akköy köyünden öldürülenlerin isimleri araştırılabilenler şunlardır;
1. Bartınlı Hüseyin oğlu Murat
2. Bahcıvancı oğlu Tevik
3. Kahveci Hüseyin
4. Hustak oğlu Hasan
5. Mahdumu Hasan Musa
6. Musanın oğlu Kadir
7. Kaba İsmail Mahdumu
8. Hacı oğlu Malla Hüseyin
9. Mahdumu Cemal
10.Yazıcı Yusuf ağanın oğlu Recep
11.Odabaşı ilyas Çavuş
12.Kuru Hüseyin
13.Mahdumu Osman
14.Laz Hüseyin Usta
15.Mahdumu Murat
16.Gelini Emine
17.Damadı Numan Çavuş
18.Ali oğlu Nurettin Çavuş
19.Rüstem

20.Mahdumu İsmail
21.Ali ustanın oğlu Molla Hüseyin
22.Biraderi Yusuf
23.Yusuf Mahdumu Kamil
24.Molla Hasanın mahdumu
25.Kadir ustanın oğlu Hasan onbaşı
26.Ortaburundan Dursun oğlu Yusuf
1921 yılında topluca katledilmişlerdir